perjantai 28. huhtikuuta 2017

Kuva ja ääni -sovellus

Kuvaa ja ääntä käsitteleväksi sovellukseksi valitsin Instagramin. Kuten aikaisemmassa postauksessa totesin Facebookista, en myöskään Instagramia ole käyttänyt työnhakuun vaikka monia yrityksiä siellä seuraankin. Tulevaisuudessa, kun työnhaku on taas edessä, pitänee itsekin aktivoitua somen puolella myös työnhakuun liittyvissä asioissa.

Instagram on hyvin visuaalinen sovellus ja yritysten IG-tilejä on helppo, nopea ja miellyttävä selata kuvien ollessa suuressa osassa ja tekstin pienemmässä. IG-sivusta saa nopeasti heti ensinäkemältä kuvan, millainen yritys on kyseessä ja miten paljon se on panostanut visuaalisuuteen sekä kuviinsa. Hyvin monet yritykset hyötyvät varmasti myös IG:n käytöstä markkinoinnissa, mutta tällöin kannattaa olla sellainen ihminen hallinnoimassa IG-tiliä joka osaa ottaa ja käsitellä kuvia.
IG:ssa itsessään on nykyään erittäin hyvät filtterit kuville, joten jos ei osaa/jaksa kuvia muuten käsitellä, riittävät nekin mielestäni oikein hyvin.

IG:in saa ladattua helposti myös ääntä videoiden muodossa. Itse pidän IG:n uudesta Stories-ominaisuudesta, johon saa ladattua Snapchatin omaisia snappeja, eli kuvia tai lyhyitä videoita jotka katoavat 24 tunnin kuluessa.

Itse käytän nykyään IG:a hyvin paljon, sinne onkin jollain tapaa matalampi kynnys ladata kuvia/videoita kuin Facebookiin. IG:in tuleekin useimmiten laitettua kuvia omaa silmää miellyttävistä asioista, kuten nätistä maisemasta, herkullisesta ruoka-annoksesta tai hauskoista elämistä sekä hetkistä ystävien kanssa. Jos alkaisin käyttää IG:a aktiivisesti työelämässä, perustaisin kuitenkin uuden ja asiallisemman tilin joka liittyisi myös työhöni.

1 kommentti:

  1. Olisi kiva kuulla vähän tarkemmin, miksi mielestäsi Instagramiin on matalampi kynnys kuvien lataamiseen.

    Tuo työnäkökulma on tärkeä. Lataatpa millaista aineistoa tahansa ja minne tahansa, kannattaa aina miettiä, kestääkö se julkisuuden.

    VastaaPoista