torstai 6. huhtikuuta 2017

ARS17

Olin viikko sitten Kiasman uuden ARS17-näyttelyn avajaisissa. Teoksien aiheina olivat digitaalinen nykyhetki ja tulevaisuus, sekä se, miten uutta tekniikkaa voidaan hyödyntää ja ammentaa internetin sekä pelien kuvastosta. Näyttelystä huomaa, kuinka verkko ja teknologia toimivat sekä työvälineinä että teosten aiheina nykyajan taiteilijoille.

Näyttelyn nimi "Hello world!" kertookin nettisukupolven avoimesta asenteesta maailmaa kohtaan. Kun suuri osa elämästä jaetaan nettiin, ei yksityisyydellä ole enää samanlaista merkitystä kuin aiemmille sukupolville.

Osa näyttelyn teoksista onkin nähtävissä ainoastaan netissä; http://arsplus.kiasma.fi/

En osaa itse tämän henkevämmin teoksista kirjoittaa, joten käykää ihmeessä se katsomassa.
Pidin ehdottomasti näyttelystä ja sen aihealueesta. Some oli hyvin vahvasti läsnä.
Suosittelenkin siis ARS17 -näyttelyä kaikille, varsinkin tämän Some tutuksi -kurssin kävijöille.





4 kommenttia:

  1. Kiitos Susanna vinkinstä! Kävin eilen tekemässä pikakierroksen kun oli ilmainen sisäänpääsypäivä. Opiskelijapäivä on muuten 21.4. jolloin ilmaisuuden lisäksi on erikoisohjelmaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kumpaisellekin vinkistä, tosin museokorttilaisena pitänee olla menemättä ilmaispäivänä että mahtuu sisään :)

    Aamun hesarissa oli juttua siitä kuinka trumpfanit ovat ottaneet Suomessakin yhden Kiasmassa esiintyvän taiteilijan silmätikukseen. Linkki ohessa: http://www.hs.fi/nyt/art-2000005176039.html

    VastaaPoista
  3. Hauskaa, että kirjoitit ARS17-näyttelystä! Näyttelyn aihepiirit ovatkin tosiaan tällä kertaa aika lähellä meidän kurssin teemoja :D
    https://vivimikkonen.wordpress.com

    VastaaPoista
  4. Kiva että muistutit ARS17 nättelystä. Olisi ollut kiva kuulla enemmän mielipiteitäsi näyttelystä. Täytyypäs muistaa käydä, on varmasti mielenkiintoinen näyttely.

    VastaaPoista